Θεατρικό Εργαστήρι για το 2018

Θεατρικό Εργαστήρι Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

Από Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

 

 

 Η επαφή μας με το κοινό μεγαλώνει και δυναμώνει. Με πολλή αγάπη αγκάλιασαν οι δημότες μας το Θεατρικό Εργαστήρι που ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ήταν ένας στόχος που πέτυχε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι από μόνο του ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε και φέτος.

Από αρχές του έτους ξεκινάει ο νέος κύκλος μαθημάτων και είστε όλοι καλεσμένοι. Απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες, και όλες τις κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενους, σε νέους , φοιτητές, συνταξιούχους, ερασιτέχνες ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και σε όποιον θέλει να περάσει όμορφο και δημιουργικό χρόνο.

Επίσης προσκαλούμε και όλους τους όμορους Δήμους.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στην βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Νέας Μάκρης, κάθε Δευτέρα στις 19:00

 

Διάρκεια μαθημάτων τέσσερις μήνες

Δηλώσεις συμμετοχής.

Email:dimotikotheatromarahona@gmail.com

Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου: Νανά Νικολάου, τηλ: 6973313690

Γραφείο Δημοτικού Θεάτρου:

τηλ: 22940 69822

 

Σας παρουσιάζουμε τα μαθήματα

Ιανουάριος

πρώτο μάθημα Stand up Comedy με τον Θωμά Ζάμπρα

Το stand up comedy είναι από πιο τα πιο άμεσα είδη κωμωδίας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος κωμικού μονολόγου, που σπάει αυτό που λέμε 4ο τοίχο και επιτυγχάνει άμεση επικοινωνία με το κοινό. Μια από τις ιδιομορφίες του, είναι ότι υπάρχουν αμέτρητα είδη και ύφη που μπορεί κανείς να ακολουθήσει στον σκοπό του να προκαλέσει το γέλιο και αυτό αφήνει τεράστια περιθώρια ελευθερίας στον δημιουργό/εκτελεστή και κάνει μη σχετικούς οποιουσδήποτε δογματικούς κανόνες ή οδηγίες. Τίποτα δεν είναι απόλυτο σε αυτό το είδος τέχνης, πέρα από τον σκοπό της κωμωδίας και αυτό θα είναι ο κεντρικός πυλώνας του μαθήματος. Μια προσπάθεια καλλιέργειας παιδείας γύρω από το είδος, γνωριμία με κάποιους ταλαντούχους αντιπροσώπους του, καθώς και εκμάθηση κάποιων δομών και τεχνικών για βοήθεια ανάπτυξης προσωπικού ύφους.

 

Βιογραφικό

Ο Θωμάς Ζάμπρας είναι συγγραφέας και εκτελεστής stand up comedy με πετυχημένες παραστάσεις και περιοδείες σε Αθήνα και υπόλοιπη Ελλάδα. Ασχολείται με ζωντανές παραστάσεις καθώς και σεναριογραφία κωμικών εκπομπών και έχει εμφανιστεί τηλεοπτικά στην φιλανθρωπική παράσταση Stand up for U. Επίσης ήταν ένας εκ των δύο συγγραφέων της κωμικής τηλεοπτικής εκπομπής Cineλθετε με τον Διονύση Ατζαράκη και εμφανίζεται στο Gazi Comedy Club του θεάτρου Eliart.

Φεβρουάριος

Κατασκευή Μάσκας με την Δήμητρα Καίσσαρη

Η ιστορία της μάσκας ή του προσωπείου στο θέατρο είναι πολύ βαθιά. Την συναντάμε από τα αρχαία θέατρα μέχρι και σήμερα. Είναι εργαλείο που μπορεί να αποκαλύψει ή καλύψει ένα ρόλο, να εντυπωσιάσει, να ευχαριστήσει ή να δυσαρεστήσει, και να μας πάει κυριολεκτικά ή μεταφορικά σε μια κατάσταση. Μια άλλη εμπειρία που θα μας μάθει την τέχνη αλλά και το συμβολισμό της η Δήμητρα Καίσσαρη

 

Μάρτιος

“Δημιουργώντας θέατρο απ’ το τίποτα” Με τη Σοφία Πάσχου

Ένα θέατρο που δε στηρίζεται στα σκηνικά, στα κοστούμια, στους φωτισμούς. Ένα θέατρο που έχει στο επίκεντρό του τον ηθοποιό, το ανθρώπινο δυναμικό. Που στηρίζεται στην ανθρώπινη φαντασία και την εφευρετικότητα. Ένα θέατρο για την εποχή μας. Ήδη έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε: το σώμα, τη φωνή, τη φαντασία. Στο σεμινάριο θα μάθουμε να τα αξιοποιούμε. Με ασκήσεις και τεχνικές από την παιδαγωγική του “Lecoq” θα μάθουμε πώς αυτά τα εργαλεία είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το θέατρο που εμείς θέλουμε.

H Σοφία Πάσχου είναι  ηθοποιός και σκηνοθετης.Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας  Patari Project Διδάσκει από το 2006 σωματικό θέατρο σε παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς σε σχολές θεάτρου, καλλιτεχνικούς φορείς

Απρίλιος

 

Θεατρικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα ” Θεατρική Σύνθεση για ένα μαθητικό θεατρικό εργαστήρι” με την Αρκαδία Ψάλτη

 

Πρόκειται για ένα σεμινάριο όπου θα διδαχθεί μεθοδολογία θεατρικού μαθητικού εργαστηρίου. Θα εργαστούμε σε όλα τα στάδια, επιλογής, προετοιμασίας και παρουσίασης μιας θεατρικής σύνθεσης. Η έρευνα έχει επικεντρωθεί σε υλικό από σχολικά και εξωσχολικά βιβλία με στόχο την συμμετοχή πολλών μαθητών/μαθητριών στην ομάδα, αντιμετώπιση του προβλήματος ρεπερτορίου (μια και μπορεί να προσαρμοστεί τόσο στον αριθμό όσο και στην ηλικία των μελών της ομάδας), πολλοί ”πρώτοι” ρόλοι, δυνατότητα σε κάθε μαθητή να πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές σκηνές, δυνατότητα για πρόβα σε μικρότερες ομάδες όταν οι μαθητές δεν διαθέτουν πολλές ώρες. Θα δοθούν μέθοδοι εργασίας με τους μαθητές σε όλα τα στάδια ( ζέσταμα με θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων, σωματικές κινησιολογικές ασκήσεις). Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αρκαδία Ψάλτη

Ηθοποιός σκηνοθέτης περφομερ.  Απόφοιτη της σχολής φωτογραφίας FOCUS (1992) και της δραματικής σχολής ΑΡΧΗ (2002).

από το 2012 έχει ιδρυσει Από το 2012 έχει ιδρύσει την θεατρική εταιρεία ”αγγελοπετριά” και έχει σκηνοθετήσει το ”Πιτσιμπούργκο” της Σώτης Τριανταφύλλου.