To Aλμανάκ στη Βόνιτσα

           

 

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακό κλίμα, στις 13/4/19, δέκα χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ στη Βόνιτσα παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης  η θεατρική παράσταση «ΑΛΜΑΝΑΚ» από τη Σκηνή Βαρνάβα. Το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. αποδέχτηκε με χαρά την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων να παρουσιάσει  το «ΑΛΜΑΝΑΚ»  στη Βόνιτσα.

Πριν την έναρξη της  παράστασης ο Αντιπρόεδρος της  Αμφικτιονίας κ. Στέλιος Ντίνος συγκίνησε τους θεατές, τους συντελεστές αλλά και τη θεατρική ομάδα, παρουσιάζοντας στην γεμάτη αίθουσα, βίντεο με αποσπάσματα από την παράσταση «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε φάλτσα» η οποία είχε παιχτεί δέκα χρόνια πριν, στη Βόνιτσα από την ομάδα της Κεντρικής Σκηνής  του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αποστολάκης τιμώντας την παρουσία της ομάδας  στη Βόνιτσα πρόσφερε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Θεάτρου κ. Άγγελο Λένα το βιβλίο «Ναυμαχία του Ακτίου» ενώ  ο  κ. Στέλιος Ντίνος αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας  πρόσφερε σε όλους τους παίχτες  το βιβλίο «Το κάστρο των 18 εθνοτήτων».

Η παράσταση παίχτηκε μπροστά σε ένα εκπληκτικά ενθουσιώδες  κοινό που την αγκάλιασε και τη χειροκρότησε θερμά πολλές φορές. Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων με τη στήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας επιφύλαξαν μια απαράμιλλη φιλοξενία στους συντελεστές του «ΑΛΜΑΝΑΚ». Ο αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας ο  κ. Στέλιος Ντίνος εκτός από τη συνεχή του παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής της ομάδας στη Βόνιτσα, εντυπωσίασε με τις γνώσεις του κατά την ξενάγηση στο Κάστρο της πόλης μετατρέποντας την επίσκεψη αυτή σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους  για τη ζεστή φιλοξενία και ελπίζουμε να μας δοθεί σύντομα η ευκαιρία να βρεθούμε  ξανά στην υπέροχη Βόνιτσα.