Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα πάντα παρών για διεύρυνση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνεχίζει και φέτος τα παιδικά προγράμματα.

  1. εργαστήρι εικαστικών
  2. θεατρικό εργαστήρι
  3. Εργαστήρι αφήγησης
  4. Εργαστήρι κουκλοθέτρου

Τα τμήματα μπορούν να υλοποιηθούν και για ενήλικες

  1. Εργαστήρι Εικαστικών (Ζωγραφική – Κατασκευές-Χειροτεχνίες κ.ά)

Στο εργαστήριο εικαστικών τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώνουν την εφαρμογή, τη γνώση, και τις χαρές της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καλλιεργώντας δεξιότητες, την κριτική σκέψη, την οπτική αντίληψη, την κατανόηση εννοιών και καταστάσεων, τη φαντασία,  την ελεύθερη προσωπική έκφραση.

Μέσα από ερεθίσματα, αναφορές στην ιστορία της τέχνης και τον πειραματισμό πλούσιων εναλλακτικών τρόπων έκφρασης (με διάφορες τεχνικές, εργαλεία, μέσα και υλικά) ερχόμαστε σε μία ουσιαστική επαφή με την τέχνη και τις ευεργετικές της ιδιότητες, αναπτύσσοντας μία προσωπική εικαστική γλώσσα επικοινωνίας και ευρύτερης αισθητικής καλλιέργειας.

  1. Θεατρικό Εργαστήρι

Στο εργαστήριο αυτό, αξιοποιώντας τα μέσα και τα εργαλεία της Δραματικής Τέχνης τα παιδιά εκφράζονται και εξελίσσουν την προσωπικότητα τους. Το παιδί παίζει, βιώνει συναισθήματα και καταστάσεις, εκτονώνει εντάσεις, χαλαρώνει και βρίσκει δημιουργικές διεξόδους έκφρασης και ανατροφοδότησης θετικών παραγόντων.

  1. Εργαστήρι Αφήγησης  (Αφήγηση και Δράσεις για παιδιά)

Στο εργαστήριο αυτό, με βάση τα παραμύθια, τα παιδιά συμμετέχουν σε διαδραστικές αφηγήσεις, διαφορετικές κάθε φορά.

Ειδικότερα, μέσα από τις «αλήθειες» των παραμυθιών, τα παιδιά ανακαλύπτουν αξίες και τον μαγικό κόσμο της μιμικής, του λόγου, των ήχων και της κίνησης, ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται, φαντάζονται, προτείνουν ανατροπές, καλλιεργούν δεξιότητες και εκφράζονται δημιουργικά και λυτρωτικά, παίζοντας με τα εργαλεία της δραματικής τέχνης, εξελίσσοντας την προσωπικότητά τους και φτιάχνοντας ονειρεμένες εικαστικές και άλλες δημιουργίες.

  1. Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου (κατασκευή-εμψύψωση)

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά μαθαίνουν την τέχνη του κουκλοθεάτρου, βιώνουν τα οφέλη του δημιουργικού παιγνιδιού, δημιουργούν και εμψυχώνουν το δικό τους κουκλοήρωα-χαρακτήρα.

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία τα παιδιά ενεργοποιούν την ευρηματικότητα και  τη  φαντασία τους, εξελίσσουν δεξιότητες, αξιοποιούν «άχρηστα» και απλά υλικά, γνωρίζουν εκφραστικά μέσα, αλληλεπιδρούν και επικοινωνούν, αλλά και εξωτερικεύουν ενδόμυχες σκέψεις, συγκρούσεις, απόψεις και συναισθήματα μέσα από την ασφάλεια που προσφέρει ο μαγικός κόσμου του κουκλοθεάτρου.

Τα τμήματα και οι ώρες των μαθημάτων θα διαμορφωθούν ανάλογα με το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

 

πληροφορίες καθημερινά από τις 11:00 έως τις 14:00 22940- 69822 ή στείλτε το εμειλ σας dimotikotheatromarathona@gmail.com